Mandle v karobu 300G
Související produkty
Detailní popis produktu
Popis
Mandle je název pro jádro pecky plodu mandlovníku. Mandlovník je druh stromu rostoucích v subtropech. Více než polovinu hmotnosti mandlí tvoří tuky. Skládají se především z mononenasycených (34 %) a polynenasycených (11 %) mastných kyselin, hlavně kyseliny linolové, která v nervové soustavě plní důležitou funkci.
Vlastnosti:
- Obsahují velké množství vitamínů a minerálů: hořčík, zinek, měď, mangan, fosfor, železo, vápník, vitamíny E i B, které jsou důležité pro osoby trpící osteoporózou a demineralizací kostí
- Mají příznivý vliv na zdravou funkci kardiovaskulární soustavy
- Jsou významným přírodním zdrojem bílkovin, které zodpovídají za pevnost svalů a za regeneraci buněk, přispívají ke zpevnění kostí a posílení imunity (množství rostlinné bílkoviny je v mandlích téměř stejné jako množství živočišné bílkoviny v libovém mase, rostlinnou bílkovinu ale dokáže organismus lépe zpracovat)
- Příznivě působí na činnost oběhové soustavy (jejich konzumace minimálně 2x do týdne snižuje riziko vzniku infarktu)
- Podporují vznik prospěšných bakterií, které v trávicím traktu normalizují látkovou výměnu
- Pravidelné užívání zlepšuje poznávací schopnosti, posiluje paměť a zvyšuje mozkovou aktivitu
- Uklidňují nervovou soustavu a odstraňují příznaky napětí a deprese, pomáhají při nespavosti a poruchách spánku
- Prospívají zraku
- Nabíjí organismus energií (doporučená denní dávka je jedna hrst mandlí)
- Jsou ideální pro těhotné ženy, podporují tvorbu mateřského mléka
- Mandlové mléko je skvělou alternativou neodstředěného mléka kravského
- Mandlové máslo účinně posiluje vlasy i nehty, zvláčňuje a omlazuje pokožku
Doplňkové parametry
Kategorie: | Plody v polevě |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Vlastnosti: | Bez lepku, Bez SO2 |
Složení: | MANDLE, cukr, rostlinný tuk, sušená SYROVÁTKA, rýžová mouka, karob, slunečnicový lecitin E322, arabská guma, šelak E904 |
Nutriční hodnoty/100g: | Kcal: 561, KJ: 2349, Tuky: 38,3, z toho nasycené mastné kyseliny: 13,9, Sacharidy: 43,7, z toho cukry: 40,2, Vláknina: 6,5, Bílkoviny: 9,2, Sůl: 0,2 |
Země původu: | Velká Británie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář