Jahody sušené mrazem 100 g
Související produkty
Detailní popis produktu
Sušit mrazem? Ano, můj milí veverčí příteli!
Víš vůbec, jak takové sušení mrazem probíhá?
Ovoce - v našem případě jahody - se šoupnou rovnou do teploty -50 až -100 stupňů. A to je pořádná a náhlá zima. A taky je v tom mrazáku pěkně nízký tlak, že by jeden pad!
No, v tomhle případě nikdo nepadne. A to hlavně ani barva, chuť a vitamíny v ovoci obsažené.
Při sušení mrazem je ovoce zbaveno veškeré vody v několika fázích, a to jim zajistí křupavou chuť! Takové sušení trvá klidně i několik dní.
Při správném skladování vydrží mrazem sušené čili lyofilizované ovoce roky. No představ si to - tomu se říká budoucnost.
A to ještě není všechno! Mrazem se nesuší pouze jahody a ovoce všeho druhu, ale také sýry, mléko nebo hmyz.
Kdo ví, třeba za pár let tu budu mít nějaké mrazem sušené červíky....no, tak teď zpět k jahodám...
Stručná historie jahod:
Jahody byly vyšlechtěny v roce 1776 z různých druhů divokých jahodníků na zahradách Ludvíka XV.
Super výhody lyofilizace/sušení mrazem:
- Zachovaná barva ovoce.
- Ovoce křupe, a to nás baví!
- Nezmizí ani jeden vitamín.
- Vydrží dlouhé měsíce ve špajzu, komůrce a spižírně....chce to jen pořádně uzavřenou nádobu, nejlépe sklenici na nějakém temném suchém místě.
- Dají se využít v kuchyni na milion způsobů - všechno by se sem nevešlo, tak jen pár tipů: do jogurtu, jako svačinku pro dospělé a děti, do mléka, na dorty, do pudinku....a tak dále a tak dále...
Nevýhody lyofilizace
- Vesměs žádné - jen je to dlouhý a dražší proces, ale výsledek je fantastický, a tudíž se do těchto produktů vyplatí investovat.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ovoce sušené mrazem |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Vlastnosti: | Bez lepku, Bez SO2, Bez přidaného cukru, Bez éček |
Složení: | jahody |
Nutriční hodnoty/100g: | Kcal: 286, KJ: 1200, Tuky: 3,7, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3, Sacharidy: 50,9, z toho cukry: 50,6, Vláknina: 15,1, Bílkoviny: 7,6, Sůl: 0 |
Země původu: | Německo |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.