Při objednávce nad 2000,- Kč máš dopravu zdarmaaaa! (platí jen pro GLS) Garantujeme doručení pod stromeček pro objednávky do 15.12.2024 !

Bulgur pohankový Naturalis BIO - 250 g

Značka: Naturalis
83 Kč
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Bulgur pohankový Naturalis BIO je vyroben ze 100% lámané pohanky. Můžete ho připravovat jak na sladko, tak i na slano. Hodí se i na přípravu karbanátků, zeleninových placiček a sladkých kaší.  Dokonale nasytí a potlačí pocit hladu Vyroben z BIO pohanky Vhodné do salátů i jako příloha

Detailní informace

Detailní popis produktu

Popis pohankového bulguru

Bulgur si připravovali už starověcí Babyloňané. Nic tedy nebrání tomu, abyste si ho začali vařit i vy. Pohankový bulgur je unikátní v tom, že je bezlepkový, neboť (jak už název napovídá) je vyráběn z pohankových krup, které se nejdříve částečně uvaří, pak následně usuší a nakonec natrhají na menší kousky. Po uvaření zůstává sypký a jako bonus se jednotlivá zrníčka k sobě nelepí. Bulgur se řadí mezi obiloviny, je bezvaječný i bez jakýchkoli živočišných produktů. Proto si na něm mohou bez obav pochutnat i vegani.

Pěstování, zpracování a balení výrobku

Bulgur pohankový Naturalis BIO se vyrábí z pohanky, která roste převážně u našich sousedů v Německu. Pohanka se k nám dostala již v 15. století a stala se součástí českých tradičních jídel. Oblíbená je zvláště ve Francii, kde se z ní dělají oblíbené palačinky - sladké crepes a slané galettes. Pohankový bulgur je však relativní novinka. Používá se hlavně na výrobu pilafů, kibbehy nebo salátů. Využíváme ho především jako přílohu nebo ho dáváme do nádivek, karbanátků a sekané. Celý proces od zasetí pohankového zrníčka, po sklizení až po balení hotového bulguru probíhal pod kontrolou akreditovaných společností zaměřujících se na dodržování BIO kvality. Bulgur balíme do sáčků, které uchovají potravinu v maximální možné kvalitě. Obaly i výrobní prostory jsou též certifikovány pro styk s biopotravinami.

Doporučená konzumace

Příprava bulguru Naturalis je velmi snadná a podobná jako u kuskusu. Většinou spotřebuje až trojnásobek vody a můžete ho buď vařit 15 minut v kuse nebo stačí jen 5 minut a nechat ho dojít pod pokličkou. Bulgur můžeme k pokrmům přidávat jako přílohu či ho lze skombinovat s rýži či kukuřicí. Velmi častá a oblíbená kombinace je též s luštěninami. Díky spojení čočky, cizrny a bulguru vynikne jemná oříšková chuť. Ochuceným bulgurem můžete též plnit a zapékat zeleninu. Třeba rajčata, papriky nebo cukety. Bulgur Naturalis též můžete použít i do moučníků a sladkých jídel. Výtečný je uvařený na kaši například s vanilkou a skořicí. Nebo vmíchejte uvařený a vychladlý bulgur do těsta na cookies.

 
Nutriční hodnoty
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 486 kJ / 351 kcal
Tuky 1,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 74,8 g
z toho cukry 1,2 g
Bílkoviny 7,5 g
Sůl 0 g

Doplňkové parametry

Kategorie: ZDRAVÉ POTRAVINY A KOSMETIKA
Hmotnost: 0.25 kg
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz